Voor professionals

Je herkent het vast: je wilt iets betekenen voor je leerlingen en weet wat er moet gebeuren. Liever gisteren dan vandaag, want het welbevinden van jongeren staat onder druk. Maar hoe breng je je ideeën in de praktijk? Intermijn is dé opleidingsplek voor professionals. Samen met jou willen wij jongeren hun weg laten vinden. Ze klaarmaken voor de toekomst. Doe je mee?

Foto van een ouder aan een tafel terwijl ze met een intermijn training bezig zijn

Onze aanpak

Professionals trainen en opleiden doen we volgens de Intermijn-principes. Dit zijn ze.

Leer op je eigen niveau. Leerlingen laten groeien, vraagt om persoonlijk leiderschap. Daarom beginnen we altijd bij onszelf. Weten wie jíj bent, wat jou drijft en waar jij voor staat.

Leer samen. We zeggen niet hoe het moet, maar delen onze kennis en ervaring met jongeren. Samen zoeken we naar antwoorden en oplossingen.

Leer door te ervaren. Bij Intermijn gaan we veel dóen! Dat doen we ook bij jongeren en we kunnen vertellen: het werkt.

Blijf doorpakken. We bieden tools en concrete (les)materialen om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Opleiding, trainingen en incompany

Word een rolmodel voor jongeren

1 dag

475

Iets betekenen voor jongeren willen we allemaal. Maar waar begin je? Hoe blijf je bij jezelf? In deze training leer je hoe jij een rolmodel kan zijn voor jongeren, op je eigen manier. Want echt iedereen heeft dit in zich!

Lees meer

Stimuleer het persoonlijk leiderschap van jongeren

1 dag

475

Bij opgroeien hoort niet alleen voldoendes scoren en diploma’s halen, maar óók het vormgeven van je eigen leven. Daarvoor heb je vaardigheden nodig die ‘onderweg’ van pas komen. In deze training leer je hoe je jouw leerlingen hierin kan begeleiden.

Lees meer

Het beste voor jongeren

4 dagen

Het totaalpakket! In deze opleiding pak je al onze trainingen mee. Van rolmodellen tot welbevinden. En van persoonlijk leiderschap tot keuzes maken. Zo heb je alles in huis om jongeren te begeleiden bij het vinden van hun weg.

Lees meer

Aan de slag met welbevinden

1 dag

475

Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Deze training gaat verder dan het signaleren van het dalende welbevinden. We gaan echt aan de slag met taal en tools waarmee je welbevinden bespreekbaar maakt én versterkt!

Lees meer

Leer jongeren kiezen

1 dag

475

Steeds meer jongeren kampen met keuzestress. De keuzevrijheid en het aanbod van studies is overweldigend. Gevolg? 1 op de 3 jongeren valt uit in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Maar kiezen kun je leren! En in deze training leer jij hoe je die vaardigheid kan doorgeven.

Lees meer

Ik heb geleerd hoe je de persoon achter de leerling weer in beeld krijgt en wat je kunt doen om de leerling verder te helpen. De opleiding brengt daarmee verdieping aan in het mentoraat. Ook leer je als mentor doortastend te handelen en je impact op de leerlingen te vergroten.

Paula de Jong, teamleider OLZ

Workshops, webinars en lezingen

We doen het allemaal! En zijn dan ook vaak te vinden op congressen. De bijeenkomsten zijn een combinatie van kennis delen, reflectie en gesprek en worden verzorgd door de coaches en trainers van Intermijn. Onderwerpen waar we graag over spreken zijn bijvoorbeeld mentale weerbaarheid, jongeren begeleiden in het studiekeuzeproces, studievaardigheden en Generatie Z. Zolang het maar met jongeren, toekomstkeuzes en persoonlijke ontwikkeling te maken heeft dus. Een bijeenkomst op maat is ook mogelijk.

Bijeenkomst aanvragen

Ja, leuk! Stuur ons een berichtje en dan nemen we zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Mail ons

We werken samen met

Logo van Mavo MuurhuizenLogo van DiakonessenhuisLogo van UnicLogo van VOLT!Logo van Berlage Logo van Openbaar Lyceum ZeistLogo van NUOVO scholen

Onze missie en impact

Ben je benieuwd wat Intermijn nog meer wil bereiken en hoe we daar op dit moment mee bezig zijn? Komt dat even goed uit, een van onze favoriete onderwerpen! We vertellen je er graag meer over.

Lees meer

icoon van een open oog
Foto van intermijn boek

Boek: Coach je kind bij toekomstkeuzes

Inzicht krijgen in het puberbrein en keuzeprocessen? Check. Verbinding leren maken met jongeren? Check. En het studiesucces en -geluk van jongeren vergroten? Ook check! Hoewel we het in eerste instantie voor ouders schreven, is ons praktisch handboek natuurlijk ook geschikt voor als je je leerlingen wilt coachen.

Boek(en) bestellen? Mail ons even!

Wat een fijn boek! De auteurs richten zich tot ouders maar als docent in het VO heb ik het ook als zeer nuttig ervaren. Ondanks dat het veel info bevat leest het makkelijk weg. Dit boek zet je aan het denken en bevat veel oefeningen die je met je kind of leerling kan doen.

Review op bol.com

Voor in de klas

Eerste hulp bij plannen en een studiekeuze maken
Mockup van de intermijn planner

De Intermijn planner

Studiepunten scoren, genoeg sporten, leuke dingen doen met vrienden, oh ja, en een beetje werken… Hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd overhoudt voor jezelf? En de dingen die je het liefst doet? Onze studentenplanner helpt jongeren daarbij.

Bestel de planner bij bol.com

Afbeelding van het intermijn studiekeuzespel

Het Intermijn studiekeuzespel

Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? En wat zijn je dromen? De speelkaarten van ons studiekeuzespel helpen jongeren om hierover na te denken én in gesprek te gaan met anderen. Lekker potje kaarten dus!

Wil je spellen bestellen? Mail ons even.

Bel, mail of app ons

Wil je meer weten over Intermijn? Heb je tips of ideeën? Wil je misschien wel samenwerken? We horen graag van je.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.