Word een rolmodel voor jongeren

Iets betekenen voor jongeren willen we allemaal. Maar waar begin je? Hoe blijf je bij jezelf? In deze training leer je hoe jij een rolmodel kan zijn voor jongeren, op je eigen manier. Want echt iedereen heeft dit in zich!

Voor wie?

Je werkt in het onderwijs of je bent op een andere manier betrokken bij de ontwikkeling van jongeren.

Je wilt je steentje bijdragen aan de ontwikkelingen van jongeren. Je wil iets betekenen!

Alleen maar ja’s hoeft natuurlijk niet. Andere situaties kunnen ook passend zijn!

Over deze training

Jongeren vinden hun rolmodellen steeds meer online. Maar influencers op social media staan vaak ver af van de dagelijkse leefwereld van jongeren. Dit heeft invloed op hun zelfbeeld en ontwikkeling. Steeds meer jongeren kampen met prestatiedruk, faalangst, stress, depressieve klachten en zorgen over de toekomst. Rolmodellen in de directe, dagelijkse omgeving van jongeren zijn dus belangrijk. Rolmodellen die hen helpen bij richting, houvast en structuur. Om zelf een rolmodel voor jongeren te zijn, moet je eerst weten wie jíj bent, wat jou drijft en waar je voor staat. Vanuit daar kun je positieve invloed hebben op de ontwikkeling van je leerlingen en hen inspireren. Dus daar gaan we in deze training mee aan de slag!

Dit ga je doen

Ontdekken op welke manier jij een rolmodel wilt en kunt zijn.

Jouw eigen kompas als rolmodel ontwikkelen: wat zijn jouw kernwaarden in de begeleiding van jongeren? Waar kun je op terugvallen als je voor uitdagingen staat?

Een plan opstellen waarmee je dagelijks jouw rolmodelschap invulling kan geven.

Over Intermijn en rolmodelschap

Bij Intermijn spotten we de trend dat jongeren rolmodellen in hun directe omgeving missen. Dat vinden we verontrustend en willen we veranderen! Daarom inspireren we anderen om zo’n rolmodel te worden. In onze programma’s hebben rolmodellen ook een plek. Een bijzonder programmaonderdeel van Keuzekracht zijn bijvoorbeeld de werkbezoeken. Iedere week ontmoeten de jongeren andere rolmodellen: van een rechercheur tot een marketeer en van een hoteldirecteur tot een bankmedewerker. Een andere manier waarop we jongeren in contact brengen met nieuwe rolmodellen is door onze locatie: A Lab in Amsterdam. Dit is een bruisende plek vol met mensen die werken aan een betere wereld.

Dit zijn onze coaches

Lex Hagens

Coach en trainer
Ik ben als coach altijd nieuwsgierig naar wie de jongeren zijn en wat ze vertellen. Je kunt van mij dus veel vragen verwachten! Bij Intermijn zien we jongeren écht.

Loth van Veen

Oprichter
Het belangrijkste dat je bij ons leert? Met vertrouwen stappen in je toekomst zetten. Bij Intermijn leer je het zélf te doen. De ontwikkeling die jongeren bij ons doormaken, daar doe ik het voor!

Wie wat
waar?

Voor individuen

De training vindt plaats op A Lab, onze locatie in Amsterdam. De eerstvolgende trainingen vinden plaats op: 

  • 12 september 2023
  • 22 september 2023

De training kost €475 exclusief btw en is inclusief lunch. Inschrijven kan per mail. We horen graag wanneer je erbij bent!

Voor groepen

Deze training bieden we ook incompany aan. Groepen zijn welkom op een van onze locaties (Amsterdam of Utrecht), maar we komen net zo graag langs op school of bij de organisatie. Wil je deze training laten aanpassen op jouw vraagstuk? Dat kan ook! We denken graag mee over welke leervorm past bij je organisatie. Mail ons voor meer informatie over onze locaties, tarieven en de mogelijkheden.

of misschien toch deze?

Stimuleer het persoonlijk leiderschap van jongeren

1 dag

475

Bij opgroeien hoort niet alleen voldoendes scoren en diploma’s halen, maar óók het vormgeven van je eigen leven. Daarvoor heb je vaardigheden nodig die ‘onderweg’ van pas komen. In deze training leer je hoe je jouw leerlingen hierin kan begeleiden.

Lees meer

Het beste voor jongeren

4 dagen

Het totaalpakket! In deze opleiding pak je al onze trainingen mee. Van rolmodellen tot welbevinden. En van persoonlijk leiderschap tot keuzes maken. Zo heb je alles in huis om jongeren te begeleiden bij het vinden van hun weg.

Lees meer

Aan de slag met welbevinden

1 dag

475

Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Deze training gaat verder dan het signaleren van het dalende welbevinden. We gaan echt aan de slag met taal en tools waarmee je welbevinden bespreekbaar maakt én versterkt!

Lees meer

Leer jongeren kiezen

1 dag

475

Steeds meer jongeren kampen met keuzestress. De keuzevrijheid en het aanbod van studies is overweldigend. Gevolg? 1 op de 3 jongeren valt uit in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Maar kiezen kun je leren! En in deze training leer jij hoe je die vaardigheid kan doorgeven.

Lees meer

Trainingen voor jongeren

Die hebben we ook! Bijvoorbeeld over realistisch plannen, uit je comfortzone stappen en eerste hulp bij (studie)twijfel. Handig en relevant voor je leerlingen - al zeggen we het zelf. Wil je een van onze trainingen op jouw school? Neem dan contact met ons op. Of neem eerst een kijkje.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.