Stimuleer het persoonlijk leiderschap van jongeren

Bij opgroeien hoort niet alleen voldoendes scoren en diploma’s halen, maar óók het vormgeven van je eigen leven. Daarvoor heb je vaardigheden nodig die ‘onderweg’ van pas komen. In deze training leer je hoe je jouw leerlingen hierin kan begeleiden.

Voor wie?

Je werkt in het onderwijs of je bent op een andere manier betrokken bij de ontwikkeling van jongeren.

Je vindt de zelfredzaamheid van jongeren belangrijk en wil ze hier graag naartoe begeleiden.

Je wilt jongeren vaardigheden meegeven die ze in staat stellen hun eigen leven vorm te geven en eigenaarschap te voelen.

Alleen maar ja’s hoeft natuurlijk niet. Andere situaties kunnen ook passend zijn!

Over deze training

Zelfstandigheid van je leerlingen kan in praktijk best een worsteling zijn: waar begint en eindigt die dan precies? Hoe makkelijk is het als jij de planning even in magister zet in plaats van de leerling te laten stuntelen met een agenda? En andersom: hoe vaak laat je een leerling misschien zwemmen terwijl je, al coachend, misschien wel iets had kunnen betekenen? Jongeren zijn bezig met het vinden van hun weg. Onderweg hebben ze vaardigheden nodig die helpen omgaan met wat op hun pad komt. Hier kom jij om de hoek kijken. Jij kan ze die vaardigheden meegeven. Om zo hun persoonlijk leiderschap te vergroten. In deze training zoomen we in op die vaardigheden en gaan we op zoek naar de juiste balans: jongeren uitdagen, maar wel naast hen blijven staan.

Dit ga je doen

Inzicht krijgen in 5 belangrijke vaardigheden die jongeren ‘onderweg’ nodig hebben. Hoe kun je bijvoorbeeld nieuwsgierigheid stimuleren of het gevoel van autonomie?

Oefenen met concrete werkvormen en tools voor in de klas om deze vaardigheden te versterken.

Jongeren leren begeleiden bij het ontwikkelen van deze vaardigheden.

Ontdekken welke rol je aanneemt in het aanleren van deze vaardigheden. Durf jij leerlingen te laten falen? En durf je zelf ook te falen?

Over Intermijn en persoonlijk leiderschap

Bij Intermijn zijn we ervan overtuigd dat je jongeren moet leren hoe ze het zelf kunnen doen. Jouw rol? Hoge verwachtingen houden en vertrouwen geven! De lat hoeft niet lager, maar een goede begeleiding naar die lat toe is essentieel. Daarom vinden we het ook belangrijk dat jongeren nieuwe vaardigheden leren waar ze later nog profijt van hebben (zelfstandigheid!) en die hen helpt om met tegenslagen om te gaan. De vaardigheden hebben we dan ook een prominente plek gegeven binnen deze training en hebben we gebaseerd op wat we weten over het puberbrein, Generatie Z, de effecten van COVID19 en de huidige leefwereld van jongeren.

Dit zijn onze coaches

Bodine van Houten

Proces- en relatiemanager
Jongeren hebben zoveel potentie! Vaak veel meer dan zij zelf zien. Door zichzelf én de wereld om zich heen te ontdekken, zetten ze vol zelfvertrouwen de volgende stap. Zo werken we aan de toekomst!

Loth van Veen

Oprichter, directeur
Het belangrijkste dat je bij ons leert? Met vertrouwen stappen in je toekomst zetten. Bij Intermijn leer je het zélf te doen. De ontwikkeling die jongeren bij ons doormaken, daar doe ik het voor!

Wie wat
waar?

Voor individuen

Iedereen kan meedoen aan onze open trainingen en workshops. We plannen regelmatig nieuwe data. Wil je meer weten, stuur ons even een berichtje.

Voor groepen

Deze training bieden we ook incompany aan. Groepen zijn welkom op een van onze locaties (Amsterdam of Utrecht), maar we komen net zo graag langs op school of bij de organisatie. Wil je deze training laten aanpassen op jouw vraagstuk? Dat kan ook! We denken graag mee over welke leervorm past bij je organisatie. Mail ons voor meer informatie over onze locaties, tarieven en de mogelijkheden.

of misschien toch deze?

Word een rolmodel voor jongeren

1 dag

475

Iets betekenen voor jongeren willen we allemaal. Maar waar begin je? Hoe blijf je bij jezelf? In deze training leer je hoe jij een rolmodel kan zijn voor jongeren, op je eigen manier. Want echt iedereen heeft dit in zich!

Lees meer

Het beste voor jongeren

4 dagen

Het totaalpakket! In deze opleiding pak je al onze trainingen mee. Van rolmodellen tot welbevinden. En van persoonlijk leiderschap tot keuzes maken. Zo heb je alles in huis om jongeren te begeleiden bij het vinden van hun weg.

Lees meer

Aan de slag met welbevinden

1 dag

475

Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Deze training gaat verder dan het signaleren van het dalende welbevinden. We gaan echt aan de slag met taal en tools waarmee je welbevinden bespreekbaar maakt én versterkt!

Lees meer

Leer jongeren kiezen

1 dag

475

Steeds meer jongeren kampen met keuzestress. De keuzevrijheid en het aanbod van studies is overweldigend. Gevolg? 1 op de 3 jongeren valt uit in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Maar kiezen kun je leren! En in deze training leer jij hoe je die vaardigheid kan doorgeven.

Lees meer

Trainingen voor jongeren

Die hebben we ook! Bijvoorbeeld over realistisch plannen, uit je comfortzone stappen en eerste hulp bij (studie)twijfel. Handig en relevant voor je leerlingen - al zeggen we het zelf. Wil je een van onze trainingen op jouw school? Neem dan contact met ons op. Of neem eerst een kijkje.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.