Leer jongeren kiezen

Steeds meer jongeren kampen met keuzestress. De keuzevrijheid en het aanbod van studies is overweldigend. Gevolg? 1 op de 3 jongeren valt uit in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Maar kiezen kun je leren! En in deze training leer jij hoe je die vaardigheid kan doorgeven.

Voor wie?

Je wilt de jongeren in jouw omgeving (beter) leren begeleiden bij het maken van toekomstkeuzes.

Je bent als decaan op zoek naar verdieping in je vakgebied.

Je bent als mentor op zoek naar houvast, opdrachten en sturing rondom LOB.

Alleen maar ja’s hoeft natuurlijk niet. Andere situaties kunnen ook passend zijn!

Over deze training

‘Als je maar gelukkig wordt’ is een veelgehoord advies, of ‘iets doen wat je leuk vindt’. Maar jongeren hebben veel meer begeleiding nodig bij het beantwoorden van de vraag wat ze na de middelbare school willen doen. Begeleiding die jij kan bieden. Goede begeleiding betekent niet dat je alles weet over studies, maar dat je veel over jongeren en de vaardigheid kiezen weet! In deze training gaan we dus niet alle studies af, maar zorgen we ervoor dat jij jongeren kan léren kiezen.

Dit ga je doen

Inzicht krijgen in de 6 fases van het studiekeuzeproces.

Jongeren leren begeleiden per fase. Welke vragen stel je? Welke opdrachten zijn geschikt voor welke fase?

Jongeren bewust leren kiezen.

Oefenen met concrete tools die helpen bij de begeleiding.

Over Intermijn en leren kiezen

De afgelopen 10 jaar hebben wij ons ingezet voor het keuzeproces van duizenden jongeren. We hebben ons verdiept in wat kiezen zo lastig maakt, hoe het studiekeuzeproces eruitziet en welke begeleiding in dat proces nodig is. We hebben concrete tools en oefeningen gemaakt die jongeren begeleiden bij het maken van een bewuste en passende toekomstkeuze. Ook schreven we er een boek over: ‘Coach je kind bij toekomstkeuzes’. We zijn ervan overtuigd geraakt dat kiezen een vaardigheid is en geven die vaardigheden nu graag door! Aan jongeren én professionals. Want door te leren kiezen, leer je regie pakken en sta je zelf aan het roer van je leven.

Dit zijn onze coaches

Thomas Wegbrands

Strategie en advies
Jongeren hebben zoveel potentie! Vaak veel meer dan zij zelf zien. Door zichzelf én de wereld om zich heen te ontdekken, zetten ze vol zelfvertrouwen de volgende stap. Zo werken we aan de toekomst!

Michelle Gerlach

Locatieleider Amsterdam Coach en trainer
Wat mij drijft in m'n werk is 'samen leren'. Of ik nu werk met jongeren of docenten, samen tot inzichten komen en ontwikkelen geeft me onwijs veel energie.

Wie wat
waar?

Voor individuen

Voor groepen

We geven deze opleiding incompany aan groepen. Dat kan op een van onze locaties (Amsterdam of Utrecht), of we komen langs op school of bij je organisatie. De opleiding is op aanvraag, net als de prijs. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Ook ontvang je een exemplaar van ons boek ‘Coach je kind bij toekomstkeuze’ en ons studiekeuzespel. Wil je deze opleiding laten aanpassen op jouw vraagstuk? Dat kan ook! We denken graag mee over welke leervorm past bij je organisatie. Mail ons voor meer informatie over onze locaties, tarieven en de mogelijkheden.

of misschien toch deze?

Word een rolmodel voor jongeren

1 dag

475

Iets betekenen voor jongeren willen we allemaal. Maar waar begin je? Hoe blijf je bij jezelf? In deze training leer je hoe jij een rolmodel kan zijn voor jongeren, op je eigen manier. Want echt iedereen heeft dit in zich!

Lees meer

Het beste voor jongeren

4 dagen

Het totaalpakket! In deze opleiding pak je al onze trainingen mee. Van rolmodellen tot welbevinden. En van persoonlijk leiderschap tot keuzes maken. Zo heb je alles in huis om jongeren te begeleiden bij het vinden van hun weg.

Lees meer

Stimuleer het persoonlijk leiderschap van jongeren

1 dag

475

Bij opgroeien hoort niet alleen voldoendes scoren en diploma’s halen, maar óók het vormgeven van je eigen leven. Daarvoor heb je vaardigheden nodig die ‘onderweg’ van pas komen. In deze training leer je hoe je jouw leerlingen hierin kan begeleiden.

Lees meer

Aan de slag met welbevinden

1 dag

475

Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Deze training gaat verder dan het signaleren van het dalende welbevinden. We gaan echt aan de slag met taal en tools waarmee je welbevinden bespreekbaar maakt én versterkt!

Lees meer

Trainingen voor jongeren

Die hebben we ook! Bijvoorbeeld over realistisch plannen, uit je comfortzone stappen en eerste hulp bij (studie)twijfel. Handig en relevant voor je leerlingen - al zeggen we het zelf. Wil je een van onze trainingen op jouw school? Neem dan contact met ons op. Of neem eerst een kijkje.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.