Het beste voor jongeren

Het totaalpakket! In deze opleiding pak je al onze trainingen mee. Van rolmodellen tot welbevinden. En van persoonlijk leiderschap tot keuzes maken. Zo heb je alles in huis om jongeren te begeleiden bij het vinden van hun weg.

Voor wie?

Je wilt je graag verdiepen in jongerencoaching en daar de eerste stappen in zetten.

Je bent benieuwd naar een nieuwe kijk op de begeleiding van jongeren. En hebt zin om nu echt eens zoden aan de dijk te zetten!

Je bent mentor en je wilt jongeren graag begeleiden bij hun uitdagingen: welbevinden, persoonlijke ontwikkeling en leren kiezen.

Je bent schoolleider en je wilt jouw mentorenteam graag in staat stellen meer voor jongeren te betekenen.

Alleen maar ja’s hoeft natuurlijk niet. Andere situaties kunnen ook passend zijn!

Over deze training

Er zijn op dit moment veel jongeren met wie het niet goed gaat. Het welbevinden van jongeren staat onder druk. Dit staat de ontwikkeling van jongeren in de weg. Dit staat de toekomst in de weg. Samen met jou willen wij werken aan de toekomst. Want de weg naar gelukkige jongeren begint bij ons: bij decanen, mentoren, schoolleiders, teamleiders, coaches… Als je met jongeren werkt, speel jij een belangrijke rol als het gaat over je weg vinden.Je bent een spin in het web en je trekt aan verschillende touwtjes. Je werkt direct met leerlingen, je werkt samen met collega’s, je communiceert met ouders... In een complexer wordende maatschappij is dit een uitdagende rol. In deze vier dagen focussen we op jullie uitdagingen en werken we samen aan oplossingen.

Dit ga je doen

Je gaat jongeren leren kiezen. Want dat is een vaardigheid die je kan trainen!

Je gaat aan de slag met welbevinden van jongeren. Hoe maak je dat bespreekbaar maken én versterken?

Je gaat ontdekken hoe je een rolmodel kunt zijn voor jongeren. Op je eigen manier.

Je gaat leren het persoonlijk leiderschap van jongeren te stimuleren.

Over Intermijn

Intermijn leert jongeren hun potentie te benutten en zo hun eigen plek te pakken in de maatschappij. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk jongeren goed in hun vel zitten en bestand zijn tegen de druk in deze snel veranderende wereld. Dat doen we met onze programma’s en trainingen. Daarnaast is Intermijn dé opleidingsplek voor professionals. Zo kunnen zij het maximale voor hun leerlingen betekenen.

Dit zijn onze coaches

Lex Hagens

Coach en trainer
Ik ben als coach altijd nieuwsgierig naar wie de jongeren zijn en wat ze vertellen. Je kunt van mij dus veel vragen verwachten! Bij Intermijn zien we jongeren écht.

Thomas Wegbrands

Strategie en advies
Jongeren hebben zoveel potentie! Vaak veel meer dan zij zelf zien. Door zichzelf én de wereld om zich heen te ontdekken, zetten ze vol zelfvertrouwen de volgende stap. Zo werken we aan de toekomst!

Wie wat
waar?

Voor individuen

Voor groepen

We geven deze opleiding incompany aan groepen. Dat kan op een van onze locaties (Amsterdam of Utrecht), of we komen langs op school of bij je organisatie. De opleiding is op aanvraag, net als de prijs. Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. Ook ontvang je een exemplaar van ons boek ‘Coach je kind bij toekomstkeuze’ en ons studiekeuzespel. Wil je deze opleiding laten aanpassen op jouw vraagstuk? Dat kan ook! We denken graag mee over welke leervorm past bij je organisatie. Mail ons voor meer informatie over onze locaties, tarieven en de mogelijkheden.

of misschien toch deze?

Stimuleer het persoonlijk leiderschap van jongeren

1 dag

475

Bij opgroeien hoort niet alleen voldoendes scoren en diploma’s halen, maar óók het vormgeven van je eigen leven. Daarvoor heb je vaardigheden nodig die ‘onderweg’ van pas komen. In deze training leer je hoe je jouw leerlingen hierin kan begeleiden.

Lees meer

Word een rolmodel voor jongeren

1 dag

475

Iets betekenen voor jongeren willen we allemaal. Maar waar begin je? Hoe blijf je bij jezelf? In deze training leer je hoe jij een rolmodel kan zijn voor jongeren, op je eigen manier. Want echt iedereen heeft dit in zich!

Lees meer

Aan de slag met welbevinden

1 dag

475

Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Deze training gaat verder dan het signaleren van het dalende welbevinden. We gaan echt aan de slag met taal en tools waarmee je welbevinden bespreekbaar maakt én versterkt!

Lees meer

Leer jongeren kiezen

1 dag

475

Steeds meer jongeren kampen met keuzestress. De keuzevrijheid en het aanbod van studies is overweldigend. Gevolg? 1 op de 3 jongeren valt uit in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Maar kiezen kun je leren! En in deze training leer jij hoe je die vaardigheid kan doorgeven.

Lees meer

Trainingen voor jongeren

Die hebben we ook! Bijvoorbeeld over realistisch plannen, uit je comfortzone stappen en eerste hulp bij (studie)twijfel. Handig en relevant voor je leerlingen - al zeggen we het zelf. Wil je een van onze trainingen op jouw school? Neem dan contact met ons op. Of neem eerst een kijkje.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.