Aan de slag met welbevinden

Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Deze training gaat verder dan het signaleren van het dalende welbevinden. We gaan echt aan de slag met taal en tools waarmee je welbevinden bespreekbaar maakt én versterkt!

Voor wie?

Jij maakt je zorgen over het welbevinden van leerlingen (en misschien ook collega’s) en ervaart dat je te weinig kennis en handvatten hebt om hier iets mee te doen.

Jij zoekt voor je team naar een duidelijke taal én eenduidige tools om met het welbevinden van leerlingen aan de slag te gaan.

Jij bent mentor of coach op school en wil in je mentorlessen aandacht besteden aan welbevinden en zoekt naar werkvormen.

Alleen maar ja’s hoeft natuurlijk niet. Andere situaties kunnen ook passend zijn!

Over deze training

Je hoort vast veel over de prestatiedruk onder jongeren en de mentale klachten waar veel jongeren mee te maken hebben. Het welbevinden van jongeren is hot topic. En terecht! Welbevinden heeft een grote invloed op het leervermogen van jongeren. Als je goed in je vel zit dan staat je brein in een positieve en creatieve stand en kun je meer informatie opnemen. Welbevinden draagt zo onder andere bij aan concentratie en het ervaren van motivatie. En lekker in je vel zitten, dat wil je natuurlijk voor al je leerlingen. In deze training leer je hoe je daar jouw steentje aan kan bijdragen.

Dit ga je doen

Kennismaken met de verschillende ‘batterijen’ die welbevinden beïnvloeden. Batterijen is een metafoor wat we gebruiken voor emotionele, mentale, sociale en fysieke omstandigheden.

Concrete vragen leren inzetten waarmee je kunt inchecken bij jezelf, je collega’s én leerlingen.

Herkennen wanneer je tijd moet reserveren om je eigen batterijen op te laden. Zo ben je een goed voorbeeld voor jongeren.

Invulling leren geven aan lessen rondom welbevinden.

Over Intermijn en welbevinden

De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het bespreken en versterken van welbevinden onder jongeren. Sinds 6 jaar werken we met onze eigen leerlijn ‘Opladen’. Daarin gebruiken we de metafoor van batterijen. Je fysieke batterij kan bijvoorbeeld helemaal opgeladen zijn, terwijl je emotionele batterij snel leegloopt. Wekelijks werken we minimaal een halve dag met de jongeren aan het reflecteren op hun welbevinden. Inmiddels hebben we een groot scala aan opdrachten, werkvormen en activiteiten uitgevoerd en getest: wat werkt wel en niet werkt en wat hebben jongeren nodig? Een heleboel ervaring om door te geven dus!

Dit zijn onze coaches

Jochem Kolsteeg

Coach en trainer
In mijn begeleiding sta ik naast de jongeren. Je doet het bij Intermijn samen, maar wel echt zélf. Zo ontdekken jongeren waartoe zij in staat zijn, dat is geweldig.

Lex Hagens

Coach en trainer
Ik ben als coach altijd nieuwsgierig naar wie de jongeren zijn en wat ze vertellen. Je kunt van mij dus veel vragen verwachten! Bij Intermijn zien we jongeren écht.

Wie wat
waar?

Voor individuen

Iedereen kan meedoen aan onze open trainingen en workshops. We plannen regelmatig nieuwe data. Wil je meer weten, stuur ons even een berichtje.

Voor groepen

Deze training bieden we ook incompany aan. Groepen zijn welkom op een van onze locaties (Amsterdam of Utrecht), maar we komen net zo graag langs op school of bij de organisatie. Wil je deze training laten aanpassen op jouw vraagstuk? Dat kan ook! We denken graag mee over welke leervorm past bij je organisatie. Mail ons voor meer informatie over onze locaties, tarieven en de mogelijkheden.

of misschien toch deze?

Stimuleer het persoonlijk leiderschap van jongeren

1 dag

475

Bij opgroeien hoort niet alleen voldoendes scoren en diploma’s halen, maar óók het vormgeven van je eigen leven. Daarvoor heb je vaardigheden nodig die ‘onderweg’ van pas komen. In deze training leer je hoe je jouw leerlingen hierin kan begeleiden.

Lees meer

Word een rolmodel voor jongeren

1 dag

475

Iets betekenen voor jongeren willen we allemaal. Maar waar begin je? Hoe blijf je bij jezelf? In deze training leer je hoe jij een rolmodel kan zijn voor jongeren, op je eigen manier. Want echt iedereen heeft dit in zich!

Lees meer

Het beste voor jongeren

4 dagen

Het totaalpakket! In deze opleiding pak je al onze trainingen mee. Van rolmodellen tot welbevinden. En van persoonlijk leiderschap tot keuzes maken. Zo heb je alles in huis om jongeren te begeleiden bij het vinden van hun weg.

Lees meer

Leer jongeren kiezen

1 dag

475

Steeds meer jongeren kampen met keuzestress. De keuzevrijheid en het aanbod van studies is overweldigend. Gevolg? 1 op de 3 jongeren valt uit in het eerste jaar van het hoger onderwijs. Maar kiezen kun je leren! En in deze training leer jij hoe je die vaardigheid kan doorgeven.

Lees meer

Trainingen voor jongeren

Die hebben we ook! Bijvoorbeeld over realistisch plannen, uit je comfortzone stappen en eerste hulp bij (studie)twijfel. Handig en relevant voor je leerlingen - al zeggen we het zelf. Wil je een van onze trainingen op jouw school? Neem dan contact met ons op. Of neem eerst een kijkje.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.