Zelfzeker

Iemand die met je meekijkt. En die samen met jou doelen bepaalt en een plan opstelt. Zodat jij weer vooruit kan en zin krijgt in de toekomst. Dat is Zelfzeker: individuele coaching, helemaal afgestemd op jóu.

Goed om te weten: met dit programma kun je in veel gevallen dezelfde week nog starten!  

Hoe ziet het programma
eruit?

Zelfzeker is een programma waarbij je een-op-eenbegeleiding krijgt van een van onze coaches. Het programma bestaat uit 6 gesprekken en 6 thuisopdrachten. We stellen jou én jouw doelen centraal en ontwikkelen daar passende opdrachten bij. Dat kan over van alles gaan. En dus niet alleen je studie- of loopbaankeuze. Als jij coaching nodig hebt op een specifiek gebied, gaan we daar mee aan de slag. We kijken nergens van op. Onze coaching is praktisch en doelgericht. En natuurlijk positief! Als je wilt, kun je de gesprekken ook online volgen.
Foto van een coach en een jongere die samen over de gracht van Utrecht wandelen tijdens zelfzeker coachingFoto van een coach en een jongere die samen een gesprek voeren tijdens zelfzeker coaching

Waarom meedoen?

Deelnemers geven de uitkomst van de coaching een 8,1.

100% van de deelnemers raadt het programma aan.

De coaching is persoonlijk en echt aangepast op jouw situatie.

Je krijgt begeleiding van een enthousiaste coach met meer dan 10 jaar ervaring.

Ik heb nu beter zicht op waar ik goed in ben, maar ook vertrouwen dat ik uiteindelijk wel op de juiste plek terecht zal komen. Het was superfijn om samen met iemand die de volledige aandacht voor mij had te besluiten welke studie toch het beste bij mij past.
Cody

Dit kun je verwachten

Stap 1

We beginnen met een voorgesprek. Daarin bepalen we wat jij wil bereiken. Zo kan de coach goede opdrachten voor je maken. Ook selecteren jullie samen 2 trainingsdagen die je gaat volgen.

Stap 2

Je krijgt toegang tot een online omgeving. Daarin staan je opdrachten en kun je contact hebben met je coach.

Stap 3

Om de week heb je een coachingsgesprek, 6 in totaal. Voor elk gesprek krijg je een opdracht die je zelfstandig moet voorbereiden.

Stap 4

Elk gesprek met je coach duurt 1,5 uur. Daarin bespreken jullie hoe het met je gaat en de opdracht die je hebt gemaakt.

Stap 5

Tussendoor (of achteraf) volg je 2 van onze trainingsdagen. Zo kun je nog werken aan dingen die voor jou belangrijk zijn.

Stap 6

Na de gesprekken stap je de deur uit met een flinke dosis zelfkennis en -vertrouwen. Je weet hoe je de volgende stap kan zetten. En mocht je toch weer vastlopen, ben je altijd weer welkom.

Oud-deelnemers aan het woord

Bob (30 jaar, Amsterdam)

Ik wilde antwoord op de vraag: verder met studeren of niet? Door Intermijn heb ik geleerd mijn netwerk in te zetten en zo de mogelijkheden te onderzoeken. Ik kwam erachter dat veel mensen graag iets voor je doen, zonder dat er iets tegenover staat. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om Social Work in deeltijd te studeren. Dit traject heeft er echt voor gezorgd dat je veel over jezelf te weten komt. Ook als je niet gaat studeren heeft het een positief effect.

Tara (19 jaar, Hilversum)

In mijn examenjaar had ik een klein beetje paniek omdat ik er nog niet wist wat ik het jaar daarna wilde doen. In mijn tussenjaar kwam ik bij Intermijn. Ik heb veel zelfkennis opgedaan en mijn kwaliteiten en interesses ontdekt. Zo kon ik de keuze maken om Criminologie te gaan studeren. Mijn periode bij Intermijn vond ook heel gezellig. Ik kon heerlijk praten met mijn coach en dat heeft mij erg geholpen bij het nastreven van mijn doelen.

Romy (22 jaar, Barendrecht)

Ik was gestopt met mijn studie en wist even niet wat ik wilde doen. Dit maakte me onzeker en zo kwam ik bij Intermijn. Door de coaching voelde het stoppen niet meer als falen, maar juist als een hele goede stap. We zijn aan de slag gegaan met leren kiezen: dus echt keuzes durven maken. Ik studeer nu Technische Bestuurskunde aan de TU in Delft. Ik heb bij Intermijn geleerd te kiezen met zowel mijn hoofd als met mijn hart.

Effe
praktisch

Voor wie is ?

Zelfzeker wordt gevolgd door leerlingen uit het voortgezet onderwijs, jongeren met een tussenjaar, studenten en (young) professionals. We kunnen met veel verschillende dingen aan de slag tijdens de coaching. Studie- of masterkeuze, de leiding nemen in sollicitatiegesprekken, persoonlijke ontwikkeling… You name it. 

Wanneer kan ik beginnen?

Altijd! Meld je aan voor een kennismaking en dan gaan we samen jouw coachingsgesprekken inplannen. 

Dit zijn onze coaches

Lex Hagens

Coach en trainer

Loth van Veen

Oprichter, directeur

Wat kost het?

Het programma kost € 1.150 (inclusief btw).

We snappen dat dit veel geld kan zijn. En dat je toevallig geen geldboom hebt. We willen dat iedereen mee kan doen aan onze programma’s. Want je krijgt er veel voor terug. Het bedrag kun je in één keer betalen. Lukt dat niet, dan kan dit helpen:

  1. Je mag in termijnen betalen. Dat betekent dat je er meerdere maanden over mag doen, bijvoorbeeld 3 maanden. Dan hoef je dus niet in een klap het bedrag bij elkaar te hebben. 
  2. Als in termijnen betalen niet lukt, kan je gebruik maken van het fonds van Stichting Intermijn. Dat fonds is er voor jongeren die het programma niet op een andere manier kunnen betalen. Het fonds wordt mogelijk gemaakt door giften van bedrijven, goede doelen en particulieren. Daarnaast doneert Intermijn 10% van haar winst aan dit fonds.

Vragen? Of wil je dat iemand met je meekijkt naar jouw situatie? Stuur ons dan een berichtje via mail of Whatsapp. Dan maken we samen een plan.

Mailtje sturen

Download de Zelfzeker brochure

Alle informatie op een rij

Leuk dat je de folder downloadt! Klik op de knop hieronder. De PDF opent dan vanzelf in een apart venster.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Veelgestelde
vragen

Wat is het verschil tussen Zelfzeker en Keuzekracht?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Het grootste verschil is dat je Keuzekracht in een groep volgt. Ook is Keuzekracht intensiever: we begeleiden je een tussenjaar lang en op het begin ben je 8 weken lang, vier dagen per week op een van onze locaties. Dit programma richt zich op je persoonlijke ontwikkeling en het maken van een studie- of toekomstkeuze. Je krijgt niet alleen coaching, maar ook workshops, en je gaat op werkbezoeken. Hier vind je meer informatie over Keuzekracht en wanneer je kan starten.

Wat als je niet in Amsterdam of Utrecht woont?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Geen probleem, dan coachen we je via online gesprekken.

Hoeveel tijd kost dit programma?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Elk coachingsgesprek duurt ongeveer 1,5 uur. Houd verder rekening met een voorbereiding zo’n 2 tot 3 uur per gesprek. Maar het zelfstandige gedeelte kun je natuurlijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. 

Hoe krijg ik het bedrag voor het programma bij elkaar?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Voor de €1.150,- krijg je natuurlijk een heleboel terug, maar we snappen dat het misschien veel geld voor je is. Wij willen graag dat iedereen kan deelnemen aan Zelfzeker. Maar helaas kun je geen subsidie, studielening of aanvullende beurs voor aanvragen. Dit kun je wel doen:  

  1. In termijnen betalen, bijvoorbeeld verdeeld over jouw tussenjaar. Zo kun je er meerdere maanden over doen;
  2. Gebruik maken van het fonds van Stichting Intermijn, voor jongeren die het programma niet op een andere manier kunnen financieren.Het fonds wordt mogelijk gemaakt door giften van bedrijven, goede doelen en particulieren. Daarnaast doneert Intermijn 10% van haar winst aan dit fonds.

Wil je dat iemand met je meekijkt naar jouw situatie? En hoe je voor het programma kan betalen? Stuur ons dan een berichtje via mail of WhatsApp. Dan maken we samen een plan.

Wie gaat mij coachen?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Tijdens Zelfzeker krijg je een vaste coach. We overleggen samen welke coach het beste bij jou past. Hier vind je al onze coaches, zo kun je alvast kennismaken. 

Heb ik een laptop of iets anders nodig?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Een laptop of tablet is handig als je deelneemt aan Zelfzeker. Maar het is niet noodzakelijk. We maken de opdrachten online beschikbaar, maar als je geen laptop hebt, verzinnen we iets anders.

Ik heb extra ondersteuning nodig. Is dat ook mogelijk?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Het kan dat je extra begeleiding nodig hebt, om welke reden dan ook. Je kunt dan extra sessies plannen, om de opdrachten onder begeleiding uit te werken op de locatie van Intermijn. Heb je hier behoefte aan? Geef dit dan vooral aan tijdens het kennismakingsgesprek.

Kan ik ook extra coachgesprekken krijgen in plaats van trainingen?
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Ja hoor, dat kan :)

Ik heb een andere vraag.
icoon van een open oogicoon van een dicht oog

Stel ‘m via mail of WhatsApp! We reageren zo snel mogelijk. Je kan ook een kennismaking inplannen, dan kijken we samen of Zelfzeker bij je past. 

Aan de slag

Zie je het helemaal zitten en wil je starten met een programma? Leuk! Meld je direct aan, dan reserveren we een plekje. Nog vragen, of zeker weten dat Intermijn iets voor jou is? Dan kun je vrijblijvend kennismaken. Of neem contact op om een snelle vraag te stellen.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.