Dierenarts? Astronaut? Jij wist wel wat je wilde worden. Maar nu ben je het even kwijt. Je bent niet de enige. Veel jongeren ervaren druk rondom hun toekomst en zitten daardoor niet lekker in hun vel. Door mee te doen aan Keuzekracht krijg je het zelfvertrouwen om een studie- of toekomstkeuze te maken. Klaar voor?
Keuzekracht is een programma dat je kan volgen in een tussenjaar of tijdens een studiepauze. In Utrecht of Amsterdam. Alles is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en toekomst- of studiekeuze. Je doet dit niet alleen, maar met andere jongeren. Gezellig én fijn, om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken.
Eerst ga je 8 weken lang in een kleine groep aan de slag. Vier dagen per week. Dit gedeelte is heel afwisselend: je krijgt bijvoorbeeld persoonlijke coaching, workshops en je gaat op werkbezoeken. De rest van het schooljaar kun je ook op ons rekenen. Je kan wekelijks binnenlopen voor een coachgesprek, of gewoon voor koffie of ice tea. Ook kom je naar minimaal 5 trainingsdagen die passen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.
Waarom meedoen?
90% van de deelnemers start direct na het programma met studeren.
Je krijgt afwisselende, creatieve en uitdagende opdrachten waar je echt wat aan hebt.
96% maakt met behulp van Intermijn een definitieve studiekeuze.
Je krijgt persoonlijke begeleiding van enthousiaste coaches.
Je doet het niet alleen, maar in een groep met 12 andere jongeren.
Een gemiddelde week
Ha, grapje. Die bestaat helemaal niet. Want wat je precies gaat doen tijdens het groepsprogramma verschilt per week. Maar je wilt natuurlijk wel weten waar je aan begint. Om je een idee te geven, dit zou zomaar zo’n week kunnen zijn:
Dag 1
In de ochtend doen we een kwaliteitenspel. Zo ontdek je waar je goed in bent. ‘s Middags vertelt een gastspreker over een thema waar je tijdens studeren mee te maken kan krijgen. Bijvoorbeeld over hoe je genoeg tijd voor jezelf overhoudt.
Dag 2
We starten de dag met een samenwerkingsopdracht. Zo leer je welke rol jij van nature inneemt. Geen zorgen: er is genoeg tijd om even op te laden en zelfstandig aan de slag te gaan. ‘s Middags gaan we naar de survivalbaan om je grenzen te verleggen.
Dag 3
Deze dag volg je een workshop over keuzes maken. Wist je dat we zo’n 70 keuzes maken per dag? Je ontdekt dat er verschillende manieren zijn waarop mensen kiezen, hoe jij keuzes maakt en hoe je hier nog beter in kan worden.
Dag 4
Erop uit! We gaan de hele dag op werkbezoek. Want hoe ziet het leven van een rechercheur er eigenlijk uit? Of dat van een hoteldirecteur? Tijdens werkbezoeken leer je verschillende beroepen kennen en ontdek je wat bij jou past.
De rest van het schooljaar
Blijven we je ondersteunen! Met wekelijkse inloopmomenten of coachgesprekken (wat jij fijn vindt). Ook kom je naar minimaal 5 trainingsdagen, die je samen met je coach kiest. Zo probeer je nieuwe dingen en kun je nog werken aan dingen die voor jou belangrijk zijn. Je start dan niet alleen aan een studie of volgende stap die bij je past, maar ook met skills die goed van pas komen.
Dan lopen we alles nog een keer door met elkaar. Want we kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Of dat je zeker wilt weten of het programma iets voor jou is. Het gesprek kan online of op locatie, met of zonder je ouders - wat jij wilt. Je zit nergens aan vast en het is natuurlijk gratis.
Het programma heeft mij veel duidelijkheid gegeven. Ik denk dat het nooit verkeerd is om een periode echt in jezelf te investeren. Om eerst stil te staan bij jezelf en dan pas te gaan kijken naar de toekomst. Daarnaast heb ik ontzettend fijne begeleiding gehad en voelde ik mij zeer vertrouwd en veilig bij Intermijn.
Femke
Effe praktisch
Voor wie is Keuzekracht?
Scholieren met een vmbo-tl, havo- of vwo-diploma op zak. En die op zoek zijn naar een zinvolle en leuke invulling van hun tussenjaar.
Studenten die zijn gestopt met een opleiding en opnieuw willen ontdekken wat bij hen past.
Studenten die al een opleiding hebben afgerond en verder willen studeren, maar niet weten wat.
Scholieren of studenten die al een toekomstkeuze hebben gemaakt en voorbereid aan die stap willen beginnen.
Heb je een andere vooropleiding maar wil je ook hulp bij het maken van jouw studiekeuze? We denken graag met je mee. Neem contact met ons op.
Wanneer kan ik beginnen?
Amsterdam
25 september 2023 11 december 2023 4 maart 2024
Utrecht
13 november 2023 5 februari 2024 8 april 2024
Dit zijn onze coaches
Jochem Kolsteeg
Coach en trainer
Michelle Gerlach
Locatieleider Amsterdam
Coach en trainer
Wat kost het?
Het programma kost €3.250,- (inclusief btw). Daar krijg je natuurlijk een heleboel voor terug, maar we snappen dat dit veel geld kan zijn. En dat je toevallig geen geldboom hebt. We willen dat iedereen mee kan doen aan onze programma’s. Het bedrag kun je in één keer betalen. Lukt dat niet, dan kan dit helpen:
Je mag in termijnen betalen. Dat betekent dat je er meerdere maanden over mag doen, bijvoorbeeld 10 maanden. Dan kost het programma 325 euro per maand en hoef je dus niet in een klap het bedrag bij elkaar te hebben.
Als in termijnen betalen niet lukt, kan je gebruik maken van het fonds van Stichting Intermijn. Dat fonds is er voor jongeren die het programma niet op een andere manier kunnen betalen. Het fonds wordt mogelijk gemaakt door giften van bedrijven, goede doelen en particulieren. Daarnaast doneert Intermijn 10% van haar winst aan dit fonds
Vragen? Of wil je dat iemand met je meekijkt naar jouw situatie? Stuur ons dan een berichtje via mail of WhatsApp. Dan maken we samen een plan.
Wat is het verschil tussen Keuzekracht en Zelfzeker?
Het grootste verschil is dat je het coachingsprogramma Zelfzeker alleen volgt en meer zelfstandigheid van je vraagt. De coaching bestaat uit 6 gesprekken en kun je op elk moment starten. Het is dus minder intensief, maar we kunnen wel specifieker ingaan op jouw behoefte. Dat hoeft niet je studiekeuze te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook coaching krijgen om je zelfvertrouwen een boost te geven. Hier vind je meer informatie over de coaching.
Wat als je niet in Utrecht of Amsterdam woont?
Je bent niet de enige! Veel oud-deelnemers komen niet uit Utrecht of Amsterdam, maar bijvoorbeeld uit Arnhem, Rotterdam of Bergen. Deze jongeren kwamen naar Intermijn met het openbaar vervoer en reisden vaak samen vanaf bepaalde stations. Dat is toch net wat gezelliger. We verwachten in ieder geval dat je naar een van onze locaties komt om het programma te volgen. Online deelnemen is niet mogelijk.
Het is in het begin dus misschien even wennen, zeker als je ver weg woont. Maar oud-deelnemers gaven aan dat het het wel waard was!
Hoelang duurt een dag en welke dagen in de week zijn het?
Een dag duurt van 9.30 tot ongeveer 14.30 uur of van 11.15 tot 16.15 uur. Je zit in een vaste groep met een vast rooster. En je kunt van tevoren aangeven of je een voorkeur hebt voor de vroege of late groep. Op sommige dagen kan de dagindeling er iets anders uitzien. Bijvoorbeeld als we op werkbezoek gaan. Maar we zorgen er altijd voor dat je van tevoren weet waar je aan toe bent!
Heb ik een laptop of iets anders nodig?
Een laptop of tablet is handig als je deelneemt aan Keuzekracht. Maar het is niet noodzakelijk. Omdat we soms op pad gaan, is het ook handig als je een fiets neerzet in de stad waar je het programma volgt. Of de OV-fiets gebruikt. Als we naar een locatie buiten de stad gaan, gebruiken we het openbaar vervoer.
Wie gaat mij coachen?
Tijdens Keuzekracht krijg je begeleiding van verschillende coaches. Eén coach wordt jouw vaste aanspreekpunt. We overleggen samen welke coach het beste bij jou past. Hier vind je al onze coaches, zo kun je alvast kennismaken.
Kan ik ook coachgesprekken krijgen in plaats van trainingen de rest van het jaar?
Ja hoor, dat kan :)
Zijn er wel vakanties?
Jazeker! We houden over het algemeen de schoolvakanties van regio midden aan. Bij de start van het programma krijg je informatie over de eventuele vakantie(s). Heb je extra vakantie nodig tijdens het programma? Dan kun je dit altijd overleggen met je coach.
Ik ben leerplichting, kan ik meedoen?
Goeie vraag, dat is afhankelijk van de leerplichtambtenaar in jouw regio. In het verleden is er al vaker een uitzondering gemaakt voor jongeren die met ons programma wilden meedoen. Wil je daar meer over weten, stuur ons dan een berichtje via mail of WhatsApp. Meer informatie over de leerplicht, vind je op de website van de Rijksoverheid.
Ik heb een andere vraag.
Stel ‘m via mail of WhatsApp! We reageren zo snel mogelijk. Je kan ook een kennismaking inplannen, dan kijken we samen of Keuzekracht bij je past.
Meld je aan voor een kennismaking
Dan lopen we alles nog een keer door met elkaar. Want we kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Of dat je zeker wilt weten of het programma iets voor jou is. Het gesprek kan online of op locatie, met of zonder je ouders - wat jij wilt. Je zit nergens aan vast en het is natuurlijk gratis.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.