Onze missie en impact

Intermijn leert jongeren hun potentie te benutten en zo hun eigen plek te pakken in de maatschappij. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk jongeren goed in hun vel zitten en bestand zijn tegen de druk. Van henzelf, de mensen om hen heen en de perfecte plaatjes op social media.

Hoe het
begon

Ons verhaal begon in 2013. Loth van Veen was docent in het voortgezet onderwijs en het hbo en miste iets belangrijks in het onderwijs: aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. De focus lag naar haar idee te veel op presteren en te weinig op het welbevinden en de ontwikkeling van de leerling. Ze zag leerlingen met motivatieproblemen, leerlingen die vastliepen bij het maken van toekomstkeuzes en een hoge uitval in het vervolgonderwijs. Dat moest anders, besloot ze. Daarom startte zij in 2014 met het coachen van jongeren. In groepsverband, buiten het bestaande onderwijssysteem om.
De afgelopen jaren volgden honderden jongeren het coachingsprogramma van Intermijn. Een programma waarin jongeren nieuwe ervaringen opdoen, daarop reflecteren, verbinding aangaan met andere jongeren, mogen vallen en het opnieuw proberen. Dat levert naast een gefundeerde toekomstkeuze, ook meer zelfinzicht, zelfvertrouwen en een open- en onderzoekende houding op. Oftewel: een stevige start van een nieuwe levensfase

Loth van Veen, oprichter Intermijn

Onze impact

575 jongeren hun weg helpen vinden

Door hun wereld te vergroten, hun grenzen te verleggen en hun eigen keuzes te leren maken. En we zijn er voor elke jongere, maakt niet uit welk diploma je hebt.

Bekijk de programma’s voor jongeren

150 professionals getraind

Bijvoorbeeld over het welbevinden van jongeren, persoonlijk leiderschap en leren kiezen. Zodat ook zij kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren.

Bekijk aanbod voor professionals

1000+ professionals en ouders geïnspireerd

Op ouderavonden, congressen en tijdens lezingen, waar we praatten over onze visie en aanpak. Zo hielpen we indirect nog veel meer jongeren.

Bekijk aanbod voor ouders

3 tools ontwikkeld

Een boek, een studentenplanner en een studiekeuzespel. Voor ieder wat wils.

Zo kijken we naar de toekomst

Intermijn gelooft dat jongeren de maatschappij zijn. Bij Intermijn investeren we daarom in de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. 

We zijn blij dat we onze aanpak nu ook terugbrengen in het systeem. We bieden lesmaterialen aan scholen en trainen professionals. Dat willen we doorzetten.

We werken hard om een netwerkorganisatie voor persoonlijke ontwikkeling te worden. Waarin we jongeren, scholen, jeugdzorg, gemeenten en bedrijven bij elkaar brengen en zo werken aan persoonlijke ontwikkeling. Want de vraag om verandering is alleen maar groter geworden. Het welbevinden van jongeren staat enorm onder druk. Dus er is werk aan de winkel. Werk dat wij willen verzetten!

Hoe je kan bijdragen

Open de deuren van je organisatie of bedrijf

Voor een werkbezoek! Als onderdeel van het programma Keuzekracht gaan jongeren wekelijks langs bij een ander bedrijf om te ontdekken welke beroepen bij ze passen. Doe mee en bied jongeren een waardevol inkijkje in jouw wereld.  

Bekijk de programma’s voor jongeren

Doneer aan het Stichting Intermijn

Jongeren die een programma niet kunnen financieren, maken gebruik van dit fonds. We willen namelijk dat iedereen kan deelnemen aan onze programma’s. Het fonds wordt op dit moment mogelijk gemaakt door giften van bedrijven, goede doelen en particulieren. Daarnaast doneert Intermijn 10% van haar winst aan dit fonds.

Bekijk aanbod voor professionals

Deel je ideeën

We kunnen niet wachten om ze te horen! We zijn altijd op zoek naar hoe we onze krachten kunnen bundelen met andere organisaties en partijen.

Bekijk aanbod voor ouders

Contact

Wil je meer weten over Intermijn? Heb je tips of ideeën? Wil je misschien wel samenwerken? We horen graag van je.
Ik heb veel meer aan het programma gehad dan ik had kunnen voorzien. Tijdens mijn tussenjaar was ik blij met de invulling en de hulp voor mijn studiekeuze. Nu 1,5 jaar later pluk ik er nog steeds de vruchten van door kleine verschillen in mijn gedrag en mijn gegroeide zelfvertrouwen. Ik gun dit iedereen!

Manoe, Bergen

Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.