Masterkeuze

Als je een masteropleiding gaat kiezen, maak je opnieuw een studiekeuze. Dat betekent dat je jezelf opnieuw een heel aantal vragen gaat stellen:

  • Waarom koos je destijds voor deze bacheloropleiding?
  • Welke vakken vond je interessant?
  • Welke onderdelen van de studie zijn je het meest bijgebleven?
  • Welke onderdelen vond je juist minder interessant?
  • Waar ben je goed in?
  • Wat vind je belangrijk in je toekomstige werkveld?

Ook bekijk je uiteraard het aanbod:

  • Uit welke masteropleidingen kun je kiezen?
  • Wat zijn de verschillen tussen deze opleidingen?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties?

Senne (21) besloot te stoppen met haar masteropleiding en wilde zich graag heroriënteren:

Na mijn Bachelor Medische Biologie ben ik gestart met een Masteropleiding. Helaas bleek na twee weken dit niet de juiste keuze te zijn. Ik heb toen besloten een studiekeuzetraject te gaan volgen en kwam in contact met Intermijn. Een leuk, jong bedrijf dat niet gelooft in testen maar dat studenten zoals ik echt aan het denken wil zetten over de vragen wie ben ik?, wat kan ik? en wat wil ik? De combinatie van opdrachten en gesprekken tijdens de coaching sprak mij aan.

Tijdens het intakegesprek maakte ik uitgebreider kennis met mijn coach en werd mijn motivatie om de coaching te starten besproken. Ook heb ik samen met de coach concrete leerdoelen besproken voor het traject. Zo weet ik zeker dat het traject effectief zal zijn.

Mijn ervaringen tot nu toe zijn dat ik tijdens de coaching als persoon steeds echt centraal sta. De coach is er om vragen te stellen en soms wat aanwijzingen te geven, maar verder moet ik het echt zelf doen. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik ben daar wel blij mee. Mijn studiekeuze moet immers wel echt mijn eigen keuze zijn straks!

De dingen die ik nu over mezelf ontdek, zoals mijn kwaliteiten en mijn kernwaarden, zijn niet alleen belangrijk voor mijn studiekeuze, maar ook voor later. Ik denk dat ik hier nog veel aan ga hebben in de toekomst.

Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.
Met functionele en analytische cookies maken wij onze website vriendelijker voor jou als gebruiker - hebben we alleen even een vinkje voor nodig! Hier check je ons privacybeleid.